
Șefa statului a discutat cu mai mulți studenți moldoveni care își fac studiile în România
Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cunoscut ieri un grup de studenți de la noi, care învață în România, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.
În cadrul discuției, șefa statului și tinerii au vorbit despre motivele care i-au făcut să meargă la studii peste Prut, dar și despre acțiunile guvernării de a îmbunătăți calitatea învățământului superior din țară. Tinerii și-au exprimat recunoștința pentru șansa de a învăța la instituțiile din România, iar după absolvire, prin cunoștințele acumulate, ar vrea să contribuie, la dezvoltarea Republicii Moldova.
„Am discutat cu ei și despre ce e de făcut ca mai mulți tineri plecați, inclusiv în România, să revină acasă. Avem nevoie de tineri bine pregătiți și în sectorul public, și în cel privat. Le-am spus că chiar dacă statul nostru nu poate încă oferi salarii competitive, munca în instituțiile publice poate fi o adevărată provocare profesională și o experiență utilă pentru cei care vor să învețe și să pună umărul la transformarea țării. Îi așteptăm acasă mai ales acum, când procesul de integrare europeană devine o realitate și trebuie să avansăm cu reformele în toate domeniile”, a declarat Maia Sandu.
Pe finalul dialogului cu tinerii, șefa statului le-a mulțumit pentru deschiderea de a ajuta autoritățile de la Chișinău în efortul de comunicare cu tinerii plecați la studii în România și pentru că promovează Moldova, și le pasă de ceea ce se întâmplă aici.
Foto: Președinție
Prim-ministrul Dorin Recean la Conferința regională a CEC: „Guvernul va apăra integritatea alegerilor și parcursul european al țării, pentru ca alegerile să fie libere, corecte și transparente”
Premierul Dorin Recean a avut o discuție cu noul director de țară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, Ulrich Schmitt
76 de ani de la deportările din iulie 1949: Președinta Maia Sandu a participat la mitingul de comemorare a victimelor regimului stalinist
Mesajul Președintei Maia Sandu la mitingul de comemorare a 76 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări, din 5-6 iulie 1949
Primul Summit Moldova – Uniunea Europeană: UE anunță acordarea primei tranșe de 270 de milioane de euro din Planul de creștere pentru Moldova
Republica Moldova a găzduit primul Summit bilateral Moldova–Uniunea Europeană
Mesajul președintei Maia Sandu de la Summitul Republica Moldova – Uniunea Europeană
Declarația comună a primului Summit Republica Moldova - Uniunea Europeană
Președinta Maia Sandu i-a felicitat pe absolvenții cu media 10 la examenul de bacalaureat
În primul semestru, 46 de antreprenori au fost susținutți de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă
În Republica Moldova va fi instituit Registrul Animalelor de Companie
Bosnia comemorează 30 de ani de ani de la genocidul de la Srebrenica
Noua lege a cetățeniei a fost votată în Parlament
Procurorul de legătură al Moldovei la Haga va avea statut reglementat
Zelenski a discutat cu senatori americani despre echipamente militare şi sancţiuni împotriva Rusiei
Peste 3 mii de candidați vor participa la sesiunea suplimentară de bacalaureat
Dolarul scade, iar euro crește ușor
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Cancelarul federal al Germaniei, Friedrich Merz
Cristina Gherasimov salută Declarația Parlamentului privind integrarea europeană: „Un îndemn clar către cetățeni să privească cu încredere spre viitor”
Cetățenii vor evita cheltuielile nejustificate în caz de executare silită
Președinta Maia Sandu la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei: „Bunăstarea Moldovei, la fel ca securitatea sa, este profund legată de viitorul Ucrainei”
Parlamentul a adoptat Declarația privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană
Igor Grosu, la final de mandat: „Moldova merită să se regăsească în marea familie europeană”
Legislativul a aprobat crearea Centrului Național de Coordonare a Protecției Infrastructurii Critice
Parlamentul adoptă măsuri extinse de protecție a femeilor și jurnaliștilor împotriva violenței, inclusiv cea digitală