
CEC a aprobat simbolurile electorale ale partidelor pentru alegerile din 29 mai
Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de astăzi, simbolurile electorale pentru imprimare în buletinele de vot la alegerile locale noi din 29 mai 2022 ale partidelor politice și blocului electoral înregistrate în calitate de concurenți electorali, comunică MOLDPRES.
Potrivit CEC, pentru scrutinul din 29 mai curent au fost înregistrate 8 partide politice și un bloc electoral.
Tot astăzi, CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale a alegerilor locale noi din 29 mai 2022, pentru perioada 30 aprilie – 6 mai curent, prezentate de concurenții electorali: Partidul Politic „Șor” și Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, precum și datele cu valorile zero reflectate în raportul Partidului Democrat din Moldova.
Totodată, concurenții electorali Partidul Liberal, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul Politic Partidul Nostru și Partidul Politic „Puterea Oamenilor” au informat CEC că nu au deschis contul bancar cu mențiunea „Fond electoral” și nu au desfășurat activități de campanie ce implică cheltuieli financiare.
În același context, CEC a luat act de demersul Partidului Politic „Șor” cu privire la nedeschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral” și a sesizat Comisia parlamentară economie, buget și finanțe și Banca Națională a Moldovei în vederea soluționării situațiilor de blocaj legate de refuzul instituțiilor bancare de a deschide conturile bancare ”Fond electoral”.
Pe 29 mai curent, vor avea loc alegeri locale noi în: comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni, comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești.
Doina Gherman: „Integrarea în Uniunea Europeană nu este un cadou, nu ni se servește pe tavă”
Igor Grosu: „Semnarea tratatului de aderare la UE până în 2028 este obiectivul nostru național”
Republica Moldova și Elveția își vor consolida relațiile bilaterale
CEC a acreditat primii observatori pentru alegerile parlamentare din 28 septembrie 2025
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov: „Summitul de la Chișinău este un răspuns la rezultatele pe care Republica Moldova le înregistrează în procesul de modernizare”
Președintele Consiliului European, Antonio Costa: „Moldova este pregătită pentru următorii pași în procesul de aderare. UE rămâne un partener de încredere”
Prim-ministrul Dorin Recean: „Moldova este acasă în Europa. Primul summit cu UE confirmă direcția noastră ireversibilă”
Comisia Europeană va elibera prima tranșă de 270 de milioane de euro din cadrul Planului de creștere. Ursula von der Leyen: „Moldova are un loc în familia europeană”
Maia Sandu: „Susținem o pace durabilă în Ucraina – o pace adevărată, cu garanții clare că războiul nu se va reporni”
Un traficant de droguri a primit o sentință mai aspră, după contestația procurorilor PCCOCS
Lucrările pe tronsonul feroviar Prut–Fălciu avansează în ritm susținut. Vladimir Bolea: „În perioada următoare, accentul va fi pus pe lucrările pentru linia cu ecartament european”
ANSA a semnat cu Germania un acord de colaborare în domeniul siguranței alimentare și evaluării riscurilor
Ucraina a fost atacată de un număr record de drone: 728 de „Shahed”-uri lansate într-o singură noapte
Peste 19,9 milioane lei au fost direcționați în 2025 către organizații non-profit și entități religioase prin mecanismul desemnării procentuale
Luna iunie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în vestul Europei
CEC: Până pe 14 iulie, partidele trebuie să prezinte la ASP datele despre conducere pentru a fi admise în cursa electorală
Curs valutar anunțat de BNM: Euro și dolarul își mențin valorile
Președinta Maia Sandu, întâlnire cu moldovenii stabiliți în Polonia: „Am discutat despre pașii pe care îi facem pentru a construi o țară sigură, liberă și demnă”
Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în Republica Polonă pentru a consolida relațiile bilaterale, legăturile economice și sprijinul pentru parcursul european al Moldovei
CNAS a finanțat indemnizațiile pentru familiile cu copii
FOTO // Peste 1 800 de tineri au absolvit Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. Speakerul Igor Grosu: „Sunt cei care, în deceniile ce urmează, vor modela noile generații”
Maia Sandu, discuții cu președintele și premierul Poloniei: „M-am bucurat să regăsesc un sprijin puternic pentru Moldova și pentru drumul nostru european”
„Ginta Latină” din Chișinău, prima instituție culturală din R. Moldova care produce energie verde
Mette Frederiksen: Aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la UE va întări securitatea și coeziunea comunității europene
Exporturi de mărfuri de peste 810 milioane de dolari în primul trimestru din 2025. România, principalul partener comercial