
Igor Grosu la Conferința de analiză post-electorală: „Vom veni cu mai multe amendamente la legea 381 care să reducă la maxim tentativele de destabilizare a țării și a influențării alegerilor”
Speakerul Igor Grosu a participat la Conferința de analiză post-electorală organizată de Comisia Electorală Centrală în parteneriat cu Oficiul Consiliului Europei la Chișinău. El a anunțat că aleșii poporului vor veni, în perioada imediat următoare, cu mai multe amendamente la legea 381 care să reducă la maxim tentativele de destabilizare a țării și a influențării alegerilor, comunică MOLDPRES.
Șeful Legislativului a menționat că, în toamnă trecută, țara noastră a avut parte de două scrutine foarte complicate, cu o implicare directă în procesul electoral al unui grup criminal organizat, finanțat de Moscova.„A fost un atac direct asupra democrației și asupra parcursului nostru european. Din păcate, nu toate instituțiile statului au fost pregătite de a face față acestor ingerințe. Unele dintre ele - Poliția, CNA, SIS s-au mobilizat și au destructurat o parte din această rețea condusă de la Moscova, altele, de la care sunt cele mai mari așteptări, au acționat ca niște spectatori”, a opinat Grosu.
Speakerul a specificat că și în această toamnă în țara noastră se așteaptă un nou exercițiu electoral.
„La conferința de analiză post-electorală organizată de Comisia Electorală Centrală am anunțat că vom veni, în perioada imediat următoare, cu mai multe amendamente la legea 381 care să reducă la maxim aceste tentative de destabilizare a țării și a influențării alegerilor. Cred că toate instituțiile trebuie să se implice la maxim nu doar pe perioada campaniei, dar zi de zi. Aici nu este vorba despre un partid sau altul, dar este vorba despre viitorul democrației din Republica Moldova, libertatea noastră și viitorul copiilor noștri. Împreună să muncim pentru a salva viitorul”, a conchis Grosu.
În cadrul aceluiași eveniment, președintele Comisie Electorale Centrale, Angela Caraman, a menționat că fără participare activă, democrația poate deveni fragilă și poate fi manipulată de grupuri de interese sau de autorități care nu reflectă voința poporului.
„Prin urmare, democrația are nevoie de cetățeni activi, care să dea dovadă de responsabilitate și care trebuie să înțeleagă că votul lor poate schimba balanța în ultimul moment. Majoritatea este cea care decide", a spus sursa citată.
CEC, în parteneriat cu Oficiul Consiliului Europei la Chișinău, au organizat astăzi o Conferință de analiză post-electorală cu tema „Alegerile Prezidențiale și Referendumul Republican Constituțional în Republica Moldova, 20 octombrie 2024: lecții învățate, recomandări și perspective”. Agenda evenimentului a cuprins o retrospectivă a alegerilor prezidențiale și referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024, prezentări și sesiuni de discuții interactive, oferind participanților o tribună pentru a-și împărtăși experiența, bunele practici și cunoștințele din domeniul electoral.
Kaja Kallas, în vizită oficială la Chișinău: „Uniunea Europeană pledează ferm pentru pace justă și durabilă”
Moldovenii stabiliți peste hotare se pot înregistra pentru a vota la parlamentare. Daniel Vodă: „Fără înregistrare, poate fi mai greu să ai o secție aproape”
Șefa statului a condamnat atacul asupra Kievului: „Rusia nu caută pacea, ci doar moarte”
Două rețele de dezinformare rusești, demascate. Daniel Vodă: „Moldova nu se lasă păcălită”
Siegfried Mureșan: „Republica Moldova va fi o prioritate în bugetul Uniunii Europene pentru următorii șapte ani”
Igor Grosu: „Votul prin corespondență va fi menținut și la parlamentare”
Președinția combate falsurile despre Maia Sandu răspândite de rețeaua de propagandă a Kremlinului
Șefa diplomației europene, Kaja Kallas, vine în Republica Moldova. Agenda vizitei
Cetăţenii moldoveni se pot înregistra online pentru a vota în străinătate la alegerile parlamentare din toamnă
De Ziua Drapelului de Stat, clădirea Serviciului Vamal a fost iluminată în culorile tricolorului
REPORTAJ MOLDPRES: Ungheni, cap de pod, poartă europeană de vest, localitatea ce dă speranţe R. Moldova
În sectoarele capitalei sunt organizate târguri cu produse și mărfuri autohtone
Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte măsurile de prevenire a incendiilor de Paștele Blajinilor
Președinta Maia Sandu de Ziua Drapelului de Stat: „Să purtăm tricolorul nu doar în piept, ci și în suflet”
Mormântul Papei Francisc din bazilica Santa Maria Maggiore a fost deschis publicului
Duminică, vremea se răcește
De Ziua Drapelului de Stat, un tricolor a fost arborat în vârful unui pilon instalat pe „Linia independenței energetice a țării - Vulcănești - Chișinău”
De Paștele Blajinilor, în capitală va fi asigurat transport gratuit spre cimitirul „Sfântul Lazăr”
Președinta Maia Sandu la 35 de ani de la adoptarea tricolorului: „Sub acest steag, am ales mereu pacea, libertatea și dreptatea”
Premierul Dorin Recean: „Sub tricolor, Moldova a revenit la grafia latină și la limba română, a cerut libertatea și a făurit drumul independenței”
Speakerul Igor Grosu la 35 de ani de la adoptarea tricolorului: „Ziua Drapelului este despre noi toți, despre credința că Moldova poate și trebuie să reușească”
Premierul Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Este steagul care ne însoțește în toate momentele importante ale vieții și ne amintește că, oriunde am fi, purtăm aceleași culori, aceeași demnitate, aceeași speranță”
GALERIE FOTO // Moldovenii sărbătoresc Paștele Blajinilor
Creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele Blajinilor
LIVE // Evenimentul dedicat Zilei Drapelului Republicii Moldova