
Circa 60% din școlile din ţară activează cu prezența fizică a elevilor
Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. La data de 11 mai, urmare a deciziilor Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, 732 (59,03%) de instituții de învățământ activează cu prezența fizică a tuturor elevilor în clase, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19, iar 46 (3,71%) de școli lucrează exclusiv online, transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).
Potrivit MECC, 141 (11,37%) de școli funcționează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, iar 321 (11,37%) de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente.
Totodată, la data de 11 mai, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță o școală și 17 clase din ţară.
„În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 36, iar 460 au fost plasați în regim de autoizolare. 45 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 34 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 32 de persoane, iar alte zece se află în autoizolare”, indică Ministerul Educaţiei.
În învățământul profesional tehnic, la data de 11 mai, au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 trei elevi, şase cadre didactice și trei persoane din alte categorii de personal.
MECC precizează că în învățământul de educație timpurie, cinci grădinițe și 30 de grupe de copii se află în carantină. „Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt zece, iar alți 805 se află în autoizolare. 45 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 72. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 43 de persoane, iar alte 87 se află în autoizolare”, conform sursei citate.
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.
foto: MECC
Reguli mai stricte pentru deținătorii de arme. Modificările adoptate de Parlament
Contractul de finanțare a lucrărilor de construcție a spitalului de la Cahul, ratificat de Parlament. Nemerenco: „Este unul dintre cele mai complexe proiecte”
Publicitatea de stat va fi reglementată de o nouă lege
Guvernul îndeamnă tinerii să rămână să activeze acasă. Daniel Vodă: „Moldova are specialiști bine pregătiți în diverse domenii”
Circa 900 de copii și 50 de profesori au participat deja la Programul educațional „Excursia europeană”, organizat de Guvern
VIDEO // Campanie lansată de MMPS. Tinerii vor beneficia de formare și orientare profesională pentru a facilita angajarea în câmpul muncii
Republica Moldova reglementează voluntariatul
Cod galben de pericol de incendiu pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până pe 17 iulie
Copiii din Moldova vor primi mai ușor pensia de întreținere de la părinții plecați peste hotare
Parlamentul adoptă măsuri extinse de protecție a femeilor și jurnaliștilor împotriva violenței, inclusiv cea digitală
Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat la Bruxelles ultimele evoluții ale agendei europene cu reprezentanții Estoniei și Suediei
Premierul Dorin Recean a vizitat o gospodărie agricolă din Taraclia, Căușeni: „Am discutat despre sprijinul Guvernului pentru fermieri.”
Procedurile de evaluare a performanțelor judecătorilor și procurorilor au fost uniformizate
Model de agricultură performantă la Căușeni: Frații Bocancea administrează o gospodărie adaptată schimbărilor climatice
Votat: Ridicarea vehiculelor va fi permisă doar în anumite condiții
Vreme stabil călduroasă, fără precipitaţii, anunţă pentru vineri meteorologii
Moldova modernizează cadrul legal pentru securitate și combaterea dezinformării
Bunurile și banii confiscați, proveniți din activități infracționale, vor fi utilizați în scopuri sociale sau de interes public
Republica Moldova va avea un sistem național de gestionare a crizelor
Filmele moldovenești vor primi finanțare printr-un fond dedicat
Germania oferă sprijin militar Republicii Moldova printr-un nou acord de cooperare
Condițiile pentru obținerea apartamentelor destinate participanților la lichidarea avariei de la Cernobîl vor fi extinse
85 de sate vor beneficia de apă sigură. Moldova accelerează investițiile în infrastructură de bază
Parlamentul a operat modificări la Codul serviciilor media audiovizuale
PAS răspunde acuzațiilor BCS după protestul din fața Parlamentului: „Avem progrese reale”