
Elevi din instituții agroindustriale au fost premiați pentru lucrări de cercetare
Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Cele mai bune lucrări de cercetare și experimentare practică, prezentate în cadrul Conferinței republicane științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic în domeniul agroindustrial, au fost apreciate cu diplome și premii bănești, transmite MOLDPRES.
Lucrările de cercetare și experimentare practică s-au referit la patru domenii: agricultură şi medicină veterinară; inginerie şi activități inginerești; fabricare şi prelucrare; afaceri şi administrare, servicii personale.
În urma evaluării lucrărilor din fiecare sector, pentru punctajul maxim acumulat, Comisia de evaluare, prin hotărâre unanimă, a decis să decerneze câștigătorilor Premiul Mare și să le ofere un premiu bănesc a câte două mii de lei.
Astfel, conform clasamentului nominalizărilor, de Premiul Mare și premiu bănesc s-au învrednicit: Berjan Lilia şi Niconov Iulius de la Centrul de Excelență în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Ţaul, pentru cea mai bună lucrare în domeniul agricultură şi medicină veterinară. De asemenea, Bălățel Cristina, elevă la Centrul de Excelență în Viticultură şi Vinificație din Chişinău a primit premiu bănesc pentru lucrarea sa de cercetare în domeniul agricultură şi medicină veterinară prezentată în cadrul conferinței. Totodată, Premiul Mare le-a revenit și elevilor: Cenușă Victor şi Rîbac Vladislav, de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești; Sajin Iulian, elev la Colegiul Agroindustrial din Ungheni - domeniul fabricare şi prelucrare; Cernopițchi Stanislav, de la Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară din Brătuşeni pentru lucrarea în domeniul afaceri şi administrare, servicii personale.
Pentru tematicile promovate și lucrările prezentate, ceilalți participanți au fost apreciați cu diplome ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și un set de enciclopedii ilustrate. De asemenea, cadrele didactice care au ghidat elevii participanți au primit Certificate de confirmare a coordonării temelor de cercetare.
Membrii comisiilor de evaluare pe domenii, instituite din specialiști ai Universității Agrare de Stat din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, reprezentanți ai mediului de afaceri au spus că, prin votul de încredere acordat participanților, i-au încurajat pe elevi să își aprofundeze studiile, orientându-se spre noi descoperiri și arii de cercetare.
foto: MADRM
Aproape 500 de copii refugiați din Ucraina sunt integrați în grădinițele din capitală
Operațiunea „Autobuz”: Poliția demarează controale în transportul public
Doi polițiști de frontieră și un civil au fost condamnați pentru trafic de influență
Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea
Procesul amalgamării voluntare a patru localități din raionul Leova, la un nivel avansat
Lista dispozitivelor medicale compensate va fi extinsă în 2025
O minoră a ajuns la reanimare după ce ar fi căzut de la înălțime
ANSA anunţă un nou focar de pestă porcină în raionul Anenii Noi
Pe 18 martie, vremea se menţine rece, cu vânt puternic
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va acorda în luna curentă plăți unice pentru specialiștii din asistența socială
ANSP anunță o scădere cu 40 la sută a cazurilor de gripă
Cu sprijinul UE, R. Moldova va beneficia de două studii privind lanțurile valorice pentru grâu, porumb și floarea-soarelui
Academia „Ștefan cel Mare” a prezentat oferta educațională la târgurile de la Edineț și Hâncești
Igor Grosu la Conferința de analiză post-electorală: „Vom veni cu mai multe amendamente la legea 381 care să reducă la maxim tentativele de destabilizare a țării și a influențării alegerilor”
Combaterea corupției electorale în vizorul deputaților
Raionul Făleşti, printre localităţile fruntaşe în gestionarea eficientă a deşeurilor
O grupare specializată în distribuirea drogurilor a fost destructurată de polițiștii din nordul țării
Șeful guvernului din Fâșia Gaza a fost ucis în atacurile israeliene
Atacuri reciproce cu drone între Ucraina și Rusia, soldate cu răniți, incendii și pene de curent
Patru acte permisive în domeniul construcțiilor pot fi solicitate şi obținute online
VIDEO // Măsuri pentru gestionarea restanțelor. Ministrul Dan Perciun: „Vom solicita universităților să respecte numărul maxim de restanțe admisibile”
Consiliul Uniunii Europene a aprobat sprijinul financiar de 1,9 miliarde de euro pentru Republica Moldova
Premiera spectacolului „Pescărușul”, de Anton Cehov, miercuri, 19 martie, pe scena Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”
Vicepremierul Mihai Popșoi, la „Raisina Dialogue” în India: „Poziția Republicii Moldova nu s-a schimbat - solidaritatea cu Ucraina rămâne fermă”
Municipiul Ungheni îşi consolidează poziţia de membru al reţelei oraşelor europene Eurocities