ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA și cu noul șef al Misiunii USAID la Chișinău

17:59 | 24.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, și cu noul șef al Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Printre subiectele abordate se numără prioritățile de asistență ale USAID în domeniile ce țin de promovarea democrației, a bunei guvernări și a dezvoltării economice, inclusiv modul în care acestea s-au adaptat la realitățile pandemice pe durata anului 2020.

Maia Sandu a menționat că prioritățile USAID în anul curent ar trebui să reflecte probleme imediate ale țării, în special atenuarea consecințelor sociale și economice ale pandemiei. De asemenea, șeful statului a subliniat necesitatea de a sprijini Întreprinderile Mici și Mijlocii și fermierii ca să facă față crizei economice, precum și proiectele existente care susțin democrația la nivel local sau care ajută cetățenii să beneficieze de oportunități și servicii mai bune la nivel de comunitate.

În contextul dat, directorul USAID, Scott Hocklander, a subliniat că asistența oferită de Statele Unite are scopul de a susține parcursul democratic și european al Republicii Moldova. În acest scop, prioritățile USAID în țara noastră vor viza și în continuare dezvoltarea oportunităților pentru tineri și femei; combaterea corupției; susținerea mass-media independente și a educației pentru media printre cetățeni.

foto: presedintie.md

img21001438

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!