ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

204 accidente rutiere cu implicarea pietonilor s-au produs în R. Moldova de la începutul anului

11:23 | 26.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. În primele trei luni ale acestui an, în țară s-au produs 204 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în care 17 persoane au decedat și 196 au fost traumatizate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, din numărul total de accidente, în 105 cazuri pietonii au fost accidentați în timp ce traversau strada pe trecerile pietonale, iar 57 de accidente s-au produs în timp ce pietonii traversau strada neregulamentar.

Chiar ieri, oamenii legii au stopat un șofer care nu a cedat trecerea pietonilor la intersecția străzii Academiei cu șoseaua Hâncești din capitală. Ulterior, polițiștii au depistat că acesta se afla în stare de ebrietate avansată și a fost înlăturat de la volanul mașinii și supus testului alcoolscopic.

foto: INSP

img21003082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!