ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău se pregătește pentru un posibil nou val de COVID-19

11:39 | 29.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 nov. /MOLDPRES/. Autoritățile medicale din municipiul Chișinău se pregătesc pentru un potențial val de COVID-19 provocat de noua variantă a coronavirusului - omicron, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că autoritățile locale „sunt îngrijorate de posibila apariție a unui alt val de COVID-19 provocat de mutația coronavirusului apărut în Africa de Sud - omicron” și se pregătesc pentru a face față acestei „posibile amenințări”. „Continuăm măsurile de vaccinare a populației, ne pregătim strategic și securizăm spațiile medicale din municipiu și actualizăm planurile de procurare a medicamentelor”, a menționat Gâlcă.

În același timp, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul aceleiași ședințe, a anunțat că punctele mobile de imunizare, autobuzul și troleibuzul, vor lua parte la un maraton de vaccinare săptămânal. „Împreună cu mai mulți reprezentanți HORECA vom acorda vouchere cu ajutorul cărora persoanele vaccinate vor putea procura produse alimentare. Maratonul de vaccinare se va desfășura în fiecare sâmbătă și duminică a lunii decembrie”, a spus Ceban.

Edilul capitalei a menționat că, “în contextul apariției variantei omicron, pregătirea spațiilor medicale este absolut necesară pentru a putea face față unui alt val pandemic”, dar cea mai bună protecție anti-COVID-19 o oferă vaccinul, a precizat primarul.

img21009140

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!