ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedinţii Poloniei şi Ucrainei au îndemnat R. Moldova să continue parcursul european

12:22 | 20.11.2014 Categorie: Politică


img14001200

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski și Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko au transmis astăzi la Chişinău un mesaj de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova, informează MOLDPRES. 

În cadrul unei conferinţe de presă comune, Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti a declarat că a discutat cu cei doi şefi de stat subiecte ce ţin de cooperarea dintre cele trei ţări, agenda europeană şi ultimele evoluţii în plan regional. „Am constatat că între Republica Moldova, Polonia şi Ucraina se consolidează o relaţie de prietenie şi de cooperare. Remarc poziţia fermă a R. Moldova faţă de integritatea teritorială a Ucrainei şi pentru opţiunea proeuropeană pe care poporul ucrainean a reconfirmat-o la recentele alegeri. Toate cele trei ţări împărtăşim aceleaşi valori europene”, a punctat Timofti. 

Președintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski a declarat, la rîndul său,  că Polonia va sprijini Republica Moldova în ceea ce priveşte continuarea reformelor şi apropierea de UE. „Dorim Ucrainei, Moldovei şi Georgiei să-şi găsească calea proprie spre vest. Sînt convins că integrarea europeană niciodată nu va fi împotriva unor persoane sau a unor ţări, ci este pentru viitorul mai bun al tuturor naţiunilor. Dorim ca parcursul european să vă aducă succese”, a specificat oficialul. 

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko a opinat că nu există alternativă integrării europene. Potrivit oficialului, alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent sînt foarte importante pentru Republica Moldova. „Ucrainenii au demonstrat la alegeri că susţin procesul de integrare europeană. Acest lucru creează condiţii pentru reforme europene. Sînt convins că alături de noi va fi mereu Moldova pro-europeană. Avem de făcut multe lucruri împreună”, a afirmat şeful statului vecin. 

În cadrul vizitei pe care o efectuează astăzi la Chişinău cei doi şefi de stat au fost decoraţi de către Nicolae Timofti cu „Ordinul Republicii”. 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!