ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorităţile Naţionale

19:16 | 21.04.2015 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Vicepremierul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Înaltul Comisar al OSCE pentru Minorităţile Naţionale, Astrid Thors, care efectuează o vizită în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Oficialii au discutat despre promovarea integrării minorităților naționale în societate, situația din UTA Găgăuzia și necesitatea includerii autonomiei în procesele de dezvoltare economică şi integrare europeană, precum și despre situația şcolilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană. 

„Coeziunea interetnică reprezintă o condiţie indispensabilă a stabilităţii politico-sociale, iar păstrarea identităţii culturale, lingvistice şi religioase a minorităţilor naţionale este o  prioritate pentru autoritățile R. Moldova”, a menționat ministrul Natalia Gherman. În context, șefa diplomației de la Chișinău a adus mulțumiri Înaltului Comisar pentru proiectele realizate în R. Moldova privind instruirea lingvistică a minorităților naționale. 

La rîndul său, dna Astrid Thors a apreciat discuția productivă cu privire la modul în care instituția sa poate sprijini autoritățile Republicii Moldova în implementarea reformelor în conformitate cu standardele europene, inclusiv în ceea ce privește protecția drepturilor persoanelor aparținînd minorităților naționale.

(Editor M. Jantovan)

img15002566

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!