ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Înotătoarea Tatiana Salcuțan a obținut argintul la FOTE de la Tbilisi

12:44 | 30.07.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Înotătoarea moldoveană Tatiana Salcuțan a obținut medalia de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Tbilisi (Georgia), ieri, la proba de 200 metri spate, relatează MOLDPRES.

Salcuțan a parcurs distanța în 2 minute și 16,84 secunde – cu 9 sutimi de secundă mai mult decît campioana Janja Jamsek (Slovenia).

Aceasta este a patra distincție cucerită la competiție de delegația moldovenească. Anterior pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Ion Mihailov (judo, 55 kg) și Alexei Sancov (natație, 200 și 400 metri stil liber).

Cu cele trei medalii de aur și una de argint cucerite echipa Moldovei se situează pentru moment pe locul patru în clasament după selecționatele Federației Ruse, Italiei și Olandei.

Reprezentanții lotului național vor participa în continuare la concursurile de judo, atletism, judo, nataţie şi tenis.

În echipa R. Moldova sînt  incluși atleţii Alexandra Emilianov, Silvia Rotari,  Alina Andriţchi, Cătălina Cavcaliuc şi Alexei Oleinic, judocanii Ion Mihailov, Constantin Gabun, Vadim Rudii, Nicolae Ceban, Dumitriţa Olevschi şi Ana Rotari. În  concursul de natație participă Alexei Sancov, Tatiana Salcuţan, Eugen Paponin şi Vladimir Cozac. În turneul de tenis evoluează Vasile Donţu, Alexandru Vitcov, Nica-Veronica Jolea şi Vitalia Stamat.

Prima ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European a avut loc în 1991, la Bruxelles (Belgia). Echipa Moldovei participă la această competiție polisportivă cu începere din 1993. Reprezentanții ei au cucerit la edițiile precedente 15 medalii (3 de aur, 4 de argint și 8 de bronz). Titlurile de campioane au fost obținute la edițiile precedente de Irina Erhan (judo), Olga Cristea și Tatiana Cicanci, ambele la atletism. Competiția de la Tbilisi se va încheia la finele acestei săptămîni.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img15005081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!