ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Başcanul Irina Vlah a prezentat raportul de activitate pentru primele 100 de zile

17:51 | 10.08.2015 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 aug. /MOLDPRES/. Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a prezentat astăzi la Comrat un raport de activitate pentru primele 100 de zile de la învestirea în funcţie, informează MOLDPRES.

”Avem o poziţie comună în dialogul cu autorităţile centrale şi partenerii externi şi am prevenit toate încercările de a destabiliza situaţia în autonomie”, a declarat başcanul.

"Populaţia autonomiei are nevoie de păstrarea stabilităţii social-politice. Împreună cu echipa Executivului am fost şi vom rămîne un garant al înţelegerii sociale în autonomie și vom pleda pentru depolitizarea autorităţilor locale şi regionale”, a menționat Irina Vlah.

Başcanul a menţionat relaţiile constructive cu autorităţile centrale şi rezultatele sesizabile ale acestora. „În urma vizitei de lucru în regiune a Prim-ministrului Valeriu Streleţ a fost transferată suma de peste 1,2 milioane de lei pentru finalizarea construcţiei complexului chirurgical din Comrat. Totodată, am decis asupra deschiderii în UTA Gagauz-Yeri a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, ceea ce înseamnă realizarea mai multor proiecte sociale şi de infrastructură în autonomie”, a precizat Vlah.

În altă ordine de idei, guvernatorul UTA Gagauz-Yeri s-a referit la stabilitatea din sfera bugetară. „La 1 august bugetul regiunii a fost executat în proporţie de 107%, salariile, pensiile şi alte plăţi sociale fiind achitate în timp util şi în deplină măsură”, a specificat başcanul.

„Împreună cu echipa Executivului mizăm mult pe colaborarea externă. În acest sens avem mai multe proiecte comune avantajoase cu parteneri din Turcia, Estonia, Belarus, Rusia, Turkmenistan ş.a. Această cooperare este deosebit de importantă pentru domeniile sănătăţii, educaţiei și economiei autonomiei găgăuze”, a relevat Irina Vlah.

„100 de zile este un termen mic, dar important, în care am reuşit să demonstrăm intenţiile de a crea o autonomie prosperă. Primele rezultate sînt pozitive și ne motivează să dublăm eforturile pentru ca UTA Gagauz-Yeri să fie o regiune paşnică şi înfloritoare”, a conchis başcanul.

Irina Vlah a fost învestită în funcţia de Guvernator al UTA Gagauz-Yeri la 30 aprilie, după ce a cîştigat din primul tur alegerile pentru funcţia de başcan din 22 martie.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img15005327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!