ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campionatul național de tenis (veterani) a reunit 58 de participanți

17:19 | 21.09.2015 Categorie: Sport

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Ediția din anul curent a campionatului național de tenis, rezervată veteranilor, care s-a desfășurat timp de cîteva zile în capitală, a reunit 58 de participanți, relatează MOLDPRES.

Lupta pentru locurile premiante la cele două categorii de vîrstă a fost strînsă, echilibrată, și în consecință unele dintre meciurile disputate au durat peste trei ore. ”Am avut trei meciuri care au durat în medie fiecare cîte trei ore. Am ajuns în finală accidentat puțin la piciorul drept, practic consumat fizic și a fost necesar un supraefort pentru a cîștiga titlul de campion”, a declarat pentru agenție la finele competiției cîștigătorul la categoria plus 50 de ani, Mihail Zaria.

Adversarul său în finală a fost Vladimir Petcov. Acesta a învins în primul set cu scorul 6-0, a cedat într-al doilea cu 4-6 și la tie-break cu 6-10. Ambii finaliști sînt din capitală.

La categoria de vîrstă pînă la 50 de ani în finală s-a calificat Alexandru Malîșco din Bălți și chișinăuianul Victor Ciornîi. Tenismanul din Bălți și-a adjudecat titlul de campion în trei seturi (6-4,1-6, 7-6). ”Am învins pentru că joc tenis practic în fiecare zi”, a declarat Alexandru Malîșco, care a devenit campion pentru prima dată la proba simplu.

La dublu, campioni au devenit Evgheni Plugariov și Valeriu Mîndru. Ei i-au devansat în meciul decisiv cu scorul 2-0 (6-1, 6-1) pe duetul Igor Comarovschi-Alexandru Mariciuc. Evgheni Plugariov, multiplu campion național de seniori, a oferit celor prezenți faze de tenis veritabile cu execuții tehnice de finețe, finalizări spectaculoase, fapt pentru care a fost aplaudat în repetate rînduri la scenă deschisă.

Festivitatea de închidere s-a derulat în prezența președintelui Asociației Veteranilor și Amatorilor Tenisului din Moldova Slavian Guțu, multiplu campion de veterani, care de data aceasta i-a cedat în semifinală campionului Mihail Zaria. ”Oricum, un record am stabilit. Sînt singurul care am participat la toate cele 23 de ediții ale campionatelor”, a spus el. Toți premianții au primit cupe, premii bănești, suvenire, oferite de sponsori și federația națională de profil.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img15006238

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!