ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Republica Moldova ar putea apărea un nou oraș

12:08 | 24.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău ar putea obține statut de oraș. Un proiect de lege în aceste sens a fost aprobat astăzi de Comisia administrație publică și dezvoltare regională, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă, elaborată de deputata PAS Larisa Voloh, prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană.

Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta este exercitată după ce autoritățile administrației publice din localitatea respectivă desfășoară proceduri de consultare a populației și doar în cazul în care localitatea întrunește criteriile de corespundere a unei unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș.

În prezent în componența comunei Stăuceni intră localitățile Stăuceni și Goianul Nou. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la 1 ianuarie 2023 numărul populației în comună constituia 9295 de locuitori.

img24002999

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!