ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Programul de Cultură şi Creativitate al UE - Parteneriatul Estic pentru următorii doi ani

17:42 | 10.12.2015 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Programul de Cultură și Creativitate al Uniunii Europene - Parteneriatul Estic şi-a prezentat astăzi în capitală activităţile care vizează sectoarele culturale şi creative pentru următorii doi ani, relatează MOLDPRES.

La eveniment au participat ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc, Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola, directorul Programului de Cultură și Creativitate al UE - Parteneriatul Estic, Tim Williams, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, precum şi ai instituţiilor de cultură din Moldova.

În mesajul de salut Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola a subliniat importanţa programului sus-numit pentru  ţara noastră. „Datorită acestui program veţi participa la nişte acţiuni care vor moderniza societatea moldovenească, pentru a o face creativă, sustenabilă, pentru un viitor mai bun al statului”, a accentuat Pirkka  Tapiola.

Ministrul în exerciţiu al Culturii, Monica Babuc a menţionat, la rîndul său, că dezvoltarea instituţională şi managerială este un moment-cheie al programului. „În anul viitor vom crea un institut de formare continuă a lucrătorilor din instituţiile de cultură. Cultura poate constitui un factor important în dezvoltarea ţării noastre”, a constatat Monica Babuc.

Potrivit directorului Programului de Cultură și Creativitate al UE - Parteneriatul Estic, Tim Williams, cultura este expresia societăţii în viaţa ei cotidiană. Cultura şi industriile creative vor configura învăţămîntul, finanţele, sănătatea publică, munca şi informaţia în sec. XXI”, a precizat Tim Williams.

Programul de Cultură și Creativitate al Uniunii Europene - Parteneriatul Estic, care a început în februarie 2015, este finanţat de către UE, cu un buget 4,29 milioane de euro şi are drept scop sprijinirea contribuţiei sectoarelor culturale şi creative la dezvoltarea umanitară, socială şi economică durabilă a celor 6 ţări din regiunea Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina.

(Reporter N. Roibu, editor  M. Jantovan)

img15008666

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!