ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip îşi doreşte un dialog constructiv şi permanent cu mediul de afaceri

12:01 | 22.10.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut, aseară, o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri, ce activează în domeniul serviciilor și comerțului. Preţ de două ore, cît a durat întîlnirea, participanţii au avut posibilitatea să vorbească despre problemele cu care se confruntă, precum şi să prezinte opiniile referitor la măsurile ce se impun pentru rezolvarea lor, a relatat agenției MOLDPRES Biroul comunicare și relații cu presa al Guvernului. 

În cadrul dialogului, Premierul a vorbit despre acţiunile întreprinse de Executiv  pentru a elimina barierele în dezvoltarea afacerilor. Între acestea, revizuirea cadrului normativ în domeniul controalelor, diminuarea considerabilă a numărului organelor de control, dar şi al actelor permisive pentru deschiderea şi desfăşurarea activităţii de întreprinzător. „Obiectivul primordial al Guvernului este asigurarea bunăstării oamenilor din ţara noastră, să oferim oamenilor un sistem bazat pe dreptate şi echitate socială, salarii şi pensii bune, astfel încît aceştia să poată achita impozitele, iar instituţiile statului să se bucure de respect în societate”, a declarat Pavel Filip.     

Şeful Guvernului a exprimat deplina deschidere a Executivului pentru un dialog constructiv cu mediul de afaceri, inclusiv prin intermediul Consiliului economic ce activează pe lîngă Prim-ministru, dar şi prin orice alte platforme de comunicare, pentru a identifica, de comun acord, cele mai bune soluţii la problemele identificate. 

Oamenii de afaceri au salutat acţiunile Guvernului în domeniul controalelor de stat şi au pledat pentru continuarea măsurilor ce vor aduce claritate şi regulă în acest sens. Totodată, ei au invocat o serie de probleme, ce necesită o atenţie specială din partea statului. Printre acestea, necesitatea schimbării mecanismelor de interacţiune între business şi stat după modelele ţărilor europene, ce prevăd minimizarea implicării factorului uman şi transparentizarea proceselor.  

Părţile au convenit asupra organizării şi pe viitor a întrunirilor de acest fel, pentru a avea un dialog deschis şi permanent  între Guvern şi mediul de afaceri, în vederea stabilirii soluţiilor optime pentru dezvoltarea ţării.

(Editor M. Jantovan)     

img16008369

img16008369

img16008369

img16008369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!