ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Turciei va participa la Comrat la Forumul Investiţional „Invest Gagauzia-2016”

14:59 | 02.11.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç, prilejuită de acreditarea diplomatului în ţara noastră. Oficialii au discutat despre relaţiile de prietenie dintre cele două ţări şi posibilităţile de diversificare a schimburilor comerciale, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Premierul i-a urat diplomatul turc bun venit în ţara noastră, menţionînd că mizează pe suportul şi implicarea lui în aprofundarea relaţiilor bilaterale. În context, Pavel Filip s-a referit la importanţa Acordului de liber schimb dintre Moldova şi Turcia, care a intrat în vigoare ieri, 1 noiembrie 2016.

În această ordine de idei, oficialii au discutat despre posibilităţile de sporire a volumului de investiţii turceşti în ţara noastră. Premierul s-a referit la măsurile deja luate de Guvern pentru a crea un mediu de afaceri atractiv pentru investiţii. „În timp ce alţi investitori făceau calcule, cei din Turcia deja investeau în Republica Moldova şi cred că au avut de cîştigat”, a spus Prim-ministrul.

La rîndul său, Ambasadorul Turciei la Chişinău, Hulusi Kiliç, a menţionat că îşi propune să dezvolte relaţiile de prietenie şi să consolideze parteneriatul în domeniul comercial-economic dintre cele două ţări.

Oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii privind programele de dezvoltare a UTA Găgăuzia. În context, s-a discutat şi despre participarea Prim-ministrului Pavel Filip şi a vicepremierului Republicii Turcia, Tuğrul Türkeş, la Forumul Investiţional „Invest Gagauzia-2016”, care se va desfăşura sîmbătă, 5 noiembrie curent, la Comrat.

(Editor A. Răileanu)

img16008729

img16008729

img16008729

img16008729

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!