ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu îşi doreşte un preşedinte care să „fie parte a agendei de reforme a Guvernului şi Parlamentului”

11:30 | 13.11.2016 Categorie:

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Preşedintele Parlamentului Andrian Candu şi-a exercitat în dimineaţa zilei de astăzi dreptul de vot pentru alegerea şefului statului. Speakerul a declarat că îşi doreşte un preşedinte care să „fie parte a agendei de reforme a Guvernului şi Parlamentului”, informează MOLDPRES.

„Îmi doresc ca noul preşedinte să reuşească să consolideze societatea şi instituţiile statului, astfel încît să rămînă în istorie prin muncă, dedicaţie şi reuşita de a consolida societatea. Încurajez cetăţenii să participe la vot, pentru că acesta este cel mai important instrument în administrarea ţării”, a spus Andrian Candu.

În R. Moldova se desfăşoară azi turul doi al alegerilor prezidențiale directe. Cetăţenii vor alege între candidaţii care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur de scrutin - preşedintele PSRM, Igor Dodon, şi liderul PAS, Maia Sandu.

Pînă la ora 11.30 la urnele de vot s-au prezentat peste 500 mii de alegători (circa 19% din populaţia cu drept de vot).

img16009045

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!