ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Buletinele de vot declarate pierdute în timpul transportării spre Portugalia au fost întoarse la CEC

10:57 | 16.11.2016 Categorie:

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Buletinele de vot declarate pierdute în timpul transportării spre Republica Portugheză au fost întoarse astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, secretarul CEC, Rodica Ciubotaru, a precizat că sacul diplomatic a fot returnat şi desigilat în dimineaţa zilei de astăzi. „În total, în acesta se aflau 6 000 de buletine de vot. Ulterior, acestea au fost transportate la tipografie pentru nimicire în prezenţa membrilor Comisiei şi a mass-mediei”, a spus Ciubotaru.

În ziua scrutinului prezidenţial, CEC a dispus retipărirea buletinelor pentru două din cele patru secții de votare din Republica Portugheză, după ce bagajul destinat acestora a fost calificat pierdut de către compania avia transportatoare. 

În total pentru pentru turul doi al scrutinului prezidenţial din 13 noiembrie, au fost tipărite peste 3,1 milioane de buletine de vot.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!