ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Suedia va continua să fie un susţinător ferm al parcursului european al Republicii Moldova

14:05 | 08.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. În marja celei de-a 23-a reuniuni a Consiliului ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se desfăşoară în perioada 8-9 decembrie, la Hamburg, Germania, viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Lilian Darii a avut, astăzi, o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Suediei Annika Söder, relatează MOLDPRES cu referire la  Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, fiind exprimat interesul reciproc pentru intensificarea dialogului politic şi a cooperării moldo-suedeze în cadrul structurilor internaţionale. Totodată, viceministrul Lilian Darii a adus mulţumiri pentru asistenţa tehnică şi expertiza oferită de către Suedia în implementarea unor proiecte importante în domeniul drepturilor omului şi egalităţii de gen, consolidarea democraţiei, sectorul energetic şi agricultură. 

La rîndul său, secretarul de stat Annika Söder a asigurat că Suedia va continua să fie un susţinător ferm al procesului de reforme şi al parcursului european al Republicii Moldova.

(Editor M. Jantovan)

img16009798

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!