ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirea Centrului de Sănătate Edineţ va fi eficientizată energetic

13:25 | 28.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Autorităţile locale şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) au început în această săptămînă realizarea unui proiect de eficientizare energetică a clădirii Centrului de Sănătate Edineţ, transmite MOLDPRES.

Lucrările au fost coordonate în cadrul unei şedinţe recente la Consiliul raional Edineţ, cu participarea părţilor implicate. Planul de lucru prevede mai multe activităţi de construcţie-montaj, ce vor fi executate pe parcursul următoarelor 12 luni. Totodată, s-a convenit că supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de o întreprindere municipală de construcţii din Bălţi.

Potrivit proiectului, la Instituția Medico-Sanitară Publică ”Centrul de Sănătate Edineț” vor fi create condiţii optime pentru prestarea serviciilor medicale de calitate, fiind aplicate tehnologii energo-eficiente. “Ca urmare a implementării programului, se va contribui la utilizarea eficientă a cheltuielilor operaţionale pentru întreţinerea instituţiei. În acelaşi timp, angajaţii vor putea să-şi dezvolte capacităţile în domeniul asigurării eficienţei energetice a edificiului renovat”, se indică într-un comunicat al ADR Nord.

La rîndul său, preşedintele raionului Edineţ, Iurii Garas, a încurajat începerea lucrărilor la „Centrul de Sănătate Edineţ” şi a menţionat că “lucrările urmează să fie efectuate în strictă concordanţă cu proiectul tehnic, iar banii publici să fie direcţionaţi eficient şi corect”.

Valoarea totală a proiectului de la Edineţ este de aproximativ 9,7 milioane de lei. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat deja alocarea a 4 mln de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!