ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dumitru Celeadnic a cîștigat turneul ”Bătălia portarilor”

15:39 | 07.08.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Goalkeeperul echipei de fotbal Petrocub Hîncești, Dumitru Celeadnic, a cîștigat ieri turneul ”Bătălia portarilor”, care s-a desfășurat la stadionul ”Real Succes” din Chișinău, relatează MOLDPRES.

În finală, el l-a devansat pe portarul formației Speranța Nisporeni Vasile Buza. ”Ultimul meci a fost cel mai dificil. Mă bucur că am învins”, a declarat cîștigătorul pentru mass-media, la finele competiției.

Organizatorul turneului a fost ex-portarul Andrian Bogdan, care în prezent este managerul clubului Zaria Bălți, fiind și responsabil de pregătirea portarilor la acest club. ”Ideea a apărut, noaptea tîrziu, în timpul unei pregătiri de antrenament. Mă bucur că a prins rădăcini, iar turneul devine tot mai popular pe an ce trece. Din informația ce o dețin, sîntem unica țară din spațiul ex-sovietic, care desfășoară o asemenea competiție”, a declarat Andrian Bogdan.

La turneu au fost prezenți secretarul general al federației de profil Nicolae Cebotari, care a apărat în tinerețe porțile echipei de maeștri Nistru Chișinău, Helmut Ducadam, devenit celebru cu echipa Steaua București (România) în finala Cupei Campionilor Europeni (1986), cînd a parat patru penaltiuri, contribuind astfel substanțial la obținerea trofeului.

Turneul ”Bătălia portarilor” s-a desfășurat a șaptea oară. Cele mai multe titluri de cîștigător (3) are în palmares Nicolae Calancea, legitimat în prezent la echipa Universitatea Craiova (România).

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17006048

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!