ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei

17:31 | 12.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germane în Republica Moldova, Julia Monar, a relatat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

În cursul întrevederii au fost punctate evoluțiile recente în cadrul procesului de negocieri, principalele probleme de pe agenda dosarului transnistrean, acțiunile pozitive întreprinse de către autoritățile moldovenești în raport cu locuitorii din stânga Nistrului și perspectivele de avansare a dialogului în formatul „5+2”.

Profitând de ocazie, vicepremierul a exprimat gratitudine diplomatului german pentru eforturile consistente depuse de către Reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Ambasadorul Cord Meier-Klodt, pe parcursul mandatului căruia au fost obținute rezultate în măsură să stimuleze dialogul dintre Chișinău și Tiraspol.

La final, viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a felicitat-o pe Ambasadoarea Julia Monar cu ocazia începutului de mandat, a urat succese remarcabile și a exprimat încrederea într-o viitoare colaborare prodigioasă întru a consolida cooperarea bilaterală și a sprijini procesul de reglementare transnistreană.