ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului de Informații și Securitate

16:58 | 29.09.2017 Categorie: Comunicate

Chişinău, 29 sep. /MOLDPRES/. 

Capacitățile speciale instituționale au fost discutate la ședința Colegiului SIS

În cadrul ședinței Colegiului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, din 29 septembrie 2017, prezidată de către Mihai Balan, director al SIS, a fost examinată problematica forțelor speciale deținute de către instituție întru identificarea, prevenirea și contracararea riscurilor de securitate.

Subiectul reprezintă un obiectiv strategic în activitatea de reformare a Serviciului, conform Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei de reformare a SIS.

În cadrul ședinței a fost realizată o prezentare amplă a stării de fapt, fiind evaluate rezultatele înregistrate, trecute în revistă deficiențele și analizată perspectiva fortificării și dezvoltării în continuare a capabilităților combative ale Serviciului.

Mihai Balan a atenționat despre necesitatea consolidării și impulsionării procesului de echipare a ofițerului de informații și securitate cu instrumente eficiente, pentru a face față provocărilor curente de insecuritate.

Totodată, directorul SIS a reiterat obligativitatea plasării principiului supremației valorilor democratice și drepturilor omului în calitate de reper primordial în procesul de asigurare a securității naționale.

Urmare a problematicilor stabilite, membrii Colegiului au adoptat o serie de decizii privind eliminarea disfuncțiilor constatate, stabilind termeni exacți de implementare a acestora.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!