ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teodor Cârnaț și-a dat demisia din funcția de membru al CSM

10:09 | 10.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Teodor Cârnaț și-a dat demisia din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Anunțul a fost făcut astăzi de către acesta în cadrul ședinței CSM, relatează MOLDPRES.

Teodor Cârnaț și-a motivat decizia prin faptul că a picat testul de poligraf în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI). Totodată, acesta s-a declarat integru și a venit cu mai multe acuzații în adresa organizatorilor.

„Decizia de a demisiona este una independentă. Am răspuns sincer la toate întrebările adresate în cadrul testului la poligraf, chiar dacă acestea au fost tendențioase, iar rezultatele au fost interpretabile. Declar repetat că averea mea am acumulat-o înainte de a activa în cadrul CSM, prin muncă asiduă. Nu doresc ca numele meu să păteze Consiliul Superior al Magistraturii, de aceea cer Parlamentului să aprobe cererea de demisie”, a spus sursa citată.

Ultimii candidați rămași în concursul pentru ocuparea funcției de președinte al ANI, Teodor Cârnaț și Victor Strătilă, au picat testul la poligraf. Anunțul a fost făcut ieri în cadrul ședinței Colegiului de Integritate al ANI. Testul la poligraf era ultima etapă a concursului, însă care nu a fost susținută de cei doi.

Teodor Cârnaț a ocupat funcția de membru al CSM începând cu anul 2013.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!