ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a salutat decizia Japoniei privind relaxarea regimului de vize pentru călătoriile de scurtă şedere

10:21 | 10.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene salută decizia Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei cu privire la relaxarea procedurilor de eliberare a vizelor pentru călătorii de scurtă şedere pentru cetăţenii Republicii Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Astfel, conform regimului aplicabil cetăţenilor Republicii Moldova din data de 1 ianuarie 2018, următoarele categorii de persoane: oameni de afaceri, de cultură sau din mediul academic vor beneficia de procedură simplificată la eliberarea vizelor pentru călătorii de scurtă şedere. De asemenea, în cazul cetăţenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deţinerii unei scrisori de garanţie.

Decizia respectivă, anunţată în contextul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone va contribui la stimularea schimburilor inter-umane.

Pentru informaţii suplimentare, cetățenii Republicii Moldova se pot adresa la Ambasada Japoniei la Chişinău, Direcţia afaceri consulare a MAEIE sau Ambasada Republicii Moldova la Tokio:

Datele de contact ale Ambasadei Japoniei la Chişinău:

+373 22 233 380, website http://www.md.emb-japan.go.jp/itprtop_en/index.html

Direcţia afaceri consulare a MAE IE:

+373 22 788 722 sau 0 800 90 990 (doar pentru apeluri din Republica Moldova), www.mfa.gov.md

Ambasada Republicii Moldova în Japonia:

+81 03 5225 1622, email: consulat.tokyo@mfa.md

img17009614

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!