ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moșanu va fi condus pe ultimul drum

10:31 | 10.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Toți cei care l-au cunoscut și prețuit pe Alexandru Moșanu și-au putut lua rămas bun, în seara zilei de ieri, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”, unde a fost adus corpul neînsuflețit al primului Președinte al Parlamentului Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Astăzi, 10 decembrie, între orele 10.00 și 13.00 va începe ceremonia funerară la Palatul Republicii, sala II. Între orele 12.00 și 13.00 va avea loc un miting In Memoriam. Ulterior cortegiul funerar se va deplasa spre Monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt unde la 13.30 va avea loc un miting.  De aici cortegiul funerar se va deplasa spre cimitirul central din str. Armenească. 

Primul Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu s-a stins din viaţă în seara de 7 decembrie, la vârsta de 85 de ani. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova între anii 1990 şi 1998 şi a ocupat funcţia de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, în perioada  septembrie 1990 – februarie 1993. 

img17009615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!