ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a avizat pozitiv inițiativa privind numirea limbii române drept limbă de stat în Constituție

16:12 | 13.12.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Guvernul susține inițiativa legislativă de modificare a articolului 13 din Constituția Republicii Moldova prin substituirea sintagmei „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine” cu „limba română”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Astfel, în Legea Supremă limba română ar putea fi numită limba de stat a Republicii Moldova.

Propunerea legislativă este în conformitate cu Hotărârea Curții Constituționale nr. 36 din 5 decembrie 2013, care prevede că în cazul divergențelor între textul Declarației de Independență și cel al Constituției, prevalează cel din Declarația de Independență.

În Declarația de Independență a Republicii Moldova, aprobată prin Legea nr. 691 din 27 august 1991, se spune că limba de stat în Republica Moldova este limba română. 

img17009713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!