ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile parlamentare din 2018 vor fi cruciale pentru R. Moldova, susţine liderul PDM

10:59 | 28.12.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Alegerile parlamentare de la sfârșitul anului 2018 vor fi cruciale, iar Moldova are nevoie de susținerea fermă a partenerilor săi occidentali pentru a contracara tentativele Rusiei de a menține ţara noastră în sfera sa de influență, subminând transformările democratice. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, pentru o publicație americană, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, forțele pro-rusești, în frunte cu președintele Igor Dodon, își vor intensifica activitatea în preajma alegerilor legislative din anul viitor, folosind toate instrumentele testate de Rusia în campaniile din Occident.

„Alegerile parlamentare de la sfârșitul anului 2018 vor fi cruciale, oferind oficialilor din UE și SUA oportunitatea să denunțe amestecul electoral și să pună capăt avansului forțelor politice pro-ruse. Moldova este un stat multietnic, devotat reformelor și democrației. Dar, intervenția Rusiei subminează progresul nostru. Avem nevoie de puterea partenerilor noștri occidentali ca să ne menținem pe calea progresului”, a opinat liderul democraților.

El a adăugat că şi după 25 de ani de independenţă a Moldovei, trupele rusești sunt încă pe teritoriul țării, iar Moscova refuză să recunoască suveranitatea Republicii Moldova, oferind suport economic și militar grupurilor separatiste.

„Incitarea la ură interetnică și promovarea neîncrederii față de Vest sunt modalitățile Moscovei de a încerca să dea peste cap reformele democratice. Suntem determinați să punem capăt acestei propagande, dar avem nevoie ca Occidentul să recunoască provocările cu care se confruntă Moldova și să investească în piața independentă de media”, a conchis Plahotniuc.

La finele sesiunii legislative din acest an, Parlamentul şi-a menţinut votul pentru legea anti-propagandă care va limita transmiterea pe teritoriul R. Moldova a programelor analitice străine, inclusiv din Federaţia Rusă.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17010072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!