ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea ANI a fost învestită în funcție

13:12 | 03.01.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Președintele Autorității Naționale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, și vicepreședintele ANI, Lilian Chișcă, au fost învestiți astăzi în funcții, transmite MOLDPRES.

Noua conducere a ANI a depus jurământul la Reședința de stat, în prezența șefului statului, Igor Dodon.

„Mi-am exprimat speranța că Rodica Antoci și Lilian Chișcă își vor îndeplini obligațiile în strictă conformitate cu legislația și vor contribui la prevenirea actelor de corupție în sectorul public din Republica Moldova, asigurând astfel dezvoltarea democratică a țării noastre”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Candidatura Rodicăi Antoci a fost selectată de membrii Consiliului de Integritate în urma unui concurs public. Aceasta a ocupat până în prezent postul de şef al Laboratorului de expertize judiciare criminale din cadrul Centrului Naţional de Expertize Judiciare din subordinea Ministerului Justiției.

Lilian Chișcă a câștigat concursul pentru funcția de vicepreședinte, întrucât a rămas singurul candidat în cursă. Acesta a activat și anterior în cadrul Autorității, fiind șef al Direcției control al veniturilor și proprietăților.

Conducerea ANI a fost numită pe un mandat de cinci ani.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18000031

img18000031

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!