ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va deţine Preşedinţia în GUAM pe parcursul anului 2018

11:47 | 04.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Începând cu 1 ianuarie 2018, Republica Moldova a preluat Preşedinţia Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică GUAM, mandatul căreia va dura pe parcursul întregului an, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Pentru exercitarea mandatului de Preşedinte în Exerciţiu al GUAM, Republica Moldova şi-a propus un şir de priorităţi, care vor ghida activitatea autorităţilor moldoveneşti pe parcursul acestui an.

Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM (ODDE – GUAM) a fost înfiinţată prin semnarea, la 23 mai 2006, în cadrul primului Summit al Şefilor de Stat GUAM de la Kiev, a Statutului (Cartei) acesteia; până atunci exista un For Consultativ fondat în 1997, la Strasbourg, de către Preşedinţii statelor: Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi R. Moldova. Organele principale ale Organizaţiei sunt: Reuniunea anuală (Summit) a Şefilor de Stat (organul suprem); Consiliul Miniştrilor ai Afacerilor Externe (organul executiv); Comitetul Coordonatorilor Naţionali (organul de lucru); Oficiul Informaţional, din 2007 este instituit Secretariatul (organul informaţional).

img18000053

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!