ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reporterul MOLDPRES Nicolae Roibu a împlinit 60 de ani

11:04 | 05.01.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. Ziaristul, prozatorul şi publicistul, actualmente reporter al Agenţiei Informaţionale de Stat MOLDPRES, Nicolae Roibu, împlineşte astăzi 60 de ani.

S-a născut la 5 ianuarie 1958, în satul Mândâc, raionul Donduşeni, în prezent Drochia. A studiat la Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova (1975-1980). A activat la mai multe instituţii media din ţară, unde s-a afirmat prin perseverenţă şi profesionalism. Din iulie 2013 este reporter la AIS MOLDPRES, unde îngrijeşte sectorul „Cultură”.

Nicolae Roibu este autorul mai multor cărţi, iar de colegi a fost supranumit „cronicar al vieţii culturale, cu sensibilitate şi receptivitate de seismograf”, „ultimul cronicar al secolului trecut şi cel dintâi al mileniului trei”. Membru al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova, al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, precum şi din România.

Este deţinătorul mai multor premii şi diplome de merit, decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”. În calitate de reporter MOLDPRES, de către Ministerul Culturii a fost desemnat laureat al Premiului „Gheorghe Cincilei” în domeniul promovării culturii în mass-media.

Scriind despre cultură, Nicolae Roibu a întocmit un Calendar Cultural al ţării, unde înregistrează toate evenimentele marcante din domeniu, inclusiv zilele de naştere ale personalităţilor notorii. În acest registru merită să fie notată şi ziua de 5 ianuarie, iar în calitate de protagonist – colegul nostru. La mulţi ani!

(Echipa MOLDPRES)

img18000079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!