ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primul Ambasador al R. Moldova în Statul Qatar Valeriu Tihonov a fost decorat post-mortem cu ordinul „Al Wajba”

19:29 | 23.01.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 ian. /MOLDPRES/. La Ministerul Afacerilor Externe și Integrării, Ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki, în prezența ministrului Tudor Ulianovschi și a reprezentanților Ministerului, a înmânat soției regretatului Valeriu Tihonov, primul Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar, ordinul „Al Wajba”, decorat post-mortem de către Alteța Sa Şeih-ul Tamim Bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul ceremoniei, ministrul Tudor Ulianovschi a adus sincere mulţumiri Ambasadorului Statului Qatar în Republica Moldova Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki, pentru acordarea de către Emirul Statului Qatar a prestigiosului ordin „Al Wajba”, exprimând înalta apreciere pentru calităţile extraordinare şi contribuţia esenţială a regretatului Ambasador Valeriu Tihonov în dezvoltarea relaţiilor bilaterale moldo-qatariene. Șeful diplomației moldovenești a menţionat că Valeriu Tihonov va rămâne în memoria colaboratorilor Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene drept o personalitate marcantă, care a reuşit lansarea cooperării cu lumea arabă, în mod special cu Statul Qatar.

La rândul său, Ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova Mohammed Bin Ali Mohammed Al-Malki, a apreciat înalt activitatea nobilă şi dedicaţia deplină a regretatului Ambasador Valeriu Tihonov în exercitarea mandatului de înaltă răspundere, subliniind că acest gest al autorităților qatariene este o exprimare a recunoștinței pentru calitățile diplomatului moldovean și o confirmare a prieteniei dintre popoarele celor două țări.

Ordinul „Al Wajba” a fost instituit de către Cabinetul de Miniştri al Statului Qatar la 29 martie 2016 și face parte din decoraţiile civile acordate în baza deciziei Emirului Statului Qatar în semn de înaltă recunoştinţă pentru merite deosebite.

img18000518

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!