ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 30 ianuarie 2018

18:44 | 29.01.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituţională a Republicii Moldova va examina excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din art. 10 pct. 4 din Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi.

Ora 11.00.

***

Reprezentanții mass-media sunt invitați la primul briefing susținut de ministrul Justiției, Alexandru Tănase. Vor fi comunicate direcțiile strategice și acțiunile prioritare privind reforma judiciară.

Ora 10.00, Ministerul Justiției, str. 31 august 1989, nr. 82, etajul 2, sala de conferințe 227.

***

Va avea loc ceremonia de lansare a Programului pentru Reforme Structurale în Moldova finanțat de USAID.

Orele 10.00-12.00, Radisson Blu Convention Centre, str. Mitr. Varlaam 77. 

***

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va organiza o conferință de presă cu subiectul „Deconspirarea unei grupări infracționale specializate în contrabandă cu mijloace financiare și spălare de bani”.

Ora 11.00, sediul PCCOCS, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73, et. 3 sala de conferințe.

*** 

Va avea loc lansarea oficială a Contractului privind “Reabilitarea Stației de Epurare a Apelor Uzate și Linia Nouă de Tratare a Nămolului”.

Ora 11.00, Stația de Epurare a Apelor Uzate, str. Lunca Bâcului, nr. 24.

***

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova invită la un flashmob dedicat prevenirii cancerului de col uterin.

Evenimentul se va desfășura la Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu ora 12.00.

***

La Academia de Științe a Moldovei (AȘM) va avea loc Conferința științifică consacrată omagierii a 70 de ani de la nașterea folcloristului Iulian Filip, doctor în filologie, conferențiar cercetător, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova și din România, membru al UNITEM, membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova. 

Ora 14.00, Sala mică a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1, et. II.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr (PDA) invită reprezentanţii mass-media din Republica Moldova la o conferinţă de presă.

Ora 11.00, sediul PDA, Chişinău, str. 31 august 1989, nr. 15.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 29-30 ianuarie 2018, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite.

3. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

O delegație comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 28-30 ianuarie curent.

***

Un grup de experţi NATO, responsabili de implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru Republica Moldova, se află în Republica Moldova în perioada 29 ianuarie - 2 februarie curent.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!