ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA

11:42 | 03.02.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut ieri o întrevedere cu Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Cei doi oficiali au discutat despre ansamblul relației bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii şi în special despre oportunităţile noi de dezvoltare a Dialogului Strategic RM - SUA, cu accent pe aprofundarea cooperării în materie de securitate și apărare, şi dimensiunea statului de drept.

Ministrul Ulianovschi a prezentat oficialului de la Departamentul de Stat progresele Republicii Moldova pe calea reformelor, accentuând angajamentul Guvernului pentru aprofundarea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite şi Uniunea Europeană.

De asemenea, a fost făcut un schimb amplu de opinii privind evoluţiile în procesul reglementării conflictului transnistrean, inclusiv perspectivele pentru anul curent în contextul preşedinţiei italiene a OSCE.

Tudor Ulianovschi a evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie bilaterală solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe întreg spectrul de priorităţi de pe agenda RM – SUA.

Părţile au convenit continuarea în perioada imediat următoare, a dialogului politic la nivel înalt pentru aprofundarea şi punerea în aplicare a dimensiunilor principale ale dialogului strategic. 

img18000847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!