ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi scriitori originari din R. Moldova şi-au lansat cărţile la Bucureşti

17:43 | 05.02.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Doi scriitori originari din Republica Moldova, Igor Guzun și Zina Zen, și-au lansat zilele acestea cărțile la București, în cadrul unui eveniment găzduit de Clubul Țăranului. Este vorba de volumul de proză „Bine” de Igor Guzun şi de placheta de versuri „Labirint” de Zina Zen, informează MOLDPRES.

Lansarea dublă a cărților ”Bine” și ”Labirint” a fost considerată de către un post de radio din București drept unul dintre cele mai interesante evenimente culturale, care s-au produs pe 1 februarie  în capitala României. Evenimentul a reunit prieteni, scriitori și editori, actori și artiști, diplomați și alți pasionați de cărți, care împreună au împărtășit bucuria că s-au regăsit în cartea de proză scurtă a lui Igor Guzun și în cea de poezie a Zinei Zen.

Printre vorbitori s-au numărat Odilia Roșianu, redactor-șef al revistei on-line „Literatura de azi”, diplomatul Valeriu Turea, realizatoarea portalului Bunătate.ro, Ioana Revnic, muzicianul Marcel Lazăr, creatoarea genții cu carte „Bookletta”, Rusanda Cojocaru și scriitorul Vasile Ernu. Iar atmosfera de prietenie și căldură a fost asigurată și de evoluția în scenă a artistelor Natalia Barbu și Dara și a actorilor Delia Ioana Nartea și Ion Bechet.

Solicitat de MOLDPRES, unul dintre protagoniştii evenimentului, Igor Guzun, a menţionat că „Labirint” de Zina Zen „este o carte de poezie cu emoţii şi stări, împletite, aşa cum este viaţa noastră, ca un labirint, din care putem găsi ieşirea împreună”.

Despre volumul său, „Bine”, autorul a afirmat că este o carte de proză scurtă, despre obiecte, amintiri, dragoste, care împreună ne pot da o stare de bine, dacă sunt legate de oameni. „Este o carte de dăruit oamenilor apropiaţi de Crăciun, de Paști şi de Paştele Blajinilor. Volumul conţine 69 de texte şi opt ilustrate care pot fi detaşate şi trimise oamenilor dragi, ca semne de dragoste şi atenţie”, a precizat scriitorul.

Zina Zen este numele literar al Nicoletei Brânză, juristă de profesie, care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu scrisul. Cartea ei recentă „513” a fost lansată la Chişinău şi Bucureşti.

Igor Guzun este scriitor şi director al Agenţiei „Urma ta”. Născut la 12 septembrie 1968, în satul Recea, Râşcani, în 1992 a absolvit Facultatea de Jurnalism a Universităţii de Stat din Moldova.  A debutat editorial cu cartea de versuri „De azi într-o săptămână” în 1997. În 2016 a publicat cartea de proză „Vinil”, considerată de către scriitorul Dumitru Crudu în „Revista literară” din Chişinău drept „una dintre marile cărţi ale generaţiei noastre” .

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18000888

img18000888

img18000888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!