ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Siguranța în traficul rutier a fost discutată la şedinţa PDM

12:24 | 20.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Siguranța în traficul rutier a fost discutată la şedinţa Partidului Democrat din Moldova /PDM/. Executivul a prezentat deja o serie de modificări care trebuie operate în lege pentru ca permisele de conducere, obținute ilegal, să fie anulate, iar numărul actelor pentru eliberarea acestora să fie reduse. Declaraţiile au fost făcute astăzi de către purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, la finele şedinţei săptămânale a democraţilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Gămurari, situaţia din acest domeniu este una sensibilă, cu atât mai mult că pe reţelele de socializare încă apar des postări în care persoanele se laudă că obţin permise fără a susţine examenele necesare.

„În ultimul timp apar tot mai multe informații despre procedura în care sunt obţinute permisele de conducere, despre cum sunt susținute aceste examene. PDM va veni cu o inițiativă legislativă care să elimine lacunele care apar în procedura de retragere a permiselor obținute ilegal şi cu o iniţiativă ce va reduce numărul actelor necesare pentru eliberarea carnetelor de şofer. Încercăm să asigurăm siguranța în trafic, dar și să ajutăm cetățenii Republicii Moldova care vor să-și ia permisul de conducere", a specificat Gămurari.

La începutul săptămânii trecute, liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, a solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Interne să vină cu o radiografie a situaţiei din domeniu şi cu o analiză a modului în care au fost eliberate permisele de conducere şoferilor care se fac vinovaţi de mai multe accidente rutiere.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18001345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!