ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil de 8 ani s-a împușcat aseară în capitală

09:35 | 26.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Un copil de 8 ani s-a împușcat aseară în capitală cu arma tatălui care era păstrată în safeu, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, aseară, în jurul orei 22:30, oamenii legii au fost sesizați de părinții unui copil despre faptul că fiul lor de 8 ani s-ar fi sinucis prin împușcare.

La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă. Când s-au reîntors, părinții au depistat cadavrul băiatului și imediat au alertat poliția. 

Corpul neînsuflețit al copilului a fost examinat de către medicul legist. La fața locului a fost solicitată și Secția specializată a Centrului tehnico-criminalistic și Expertize judiciare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

În urma verificărilor s-a constatat că pistolul de model Baikal 442 era deținut legal de tatălui minorului şi era păstrat în safeu, iar băiatul ar fi găsit cheia și a avut acces la armă.

Polițiștii au inițiat o anchetă.

img24003066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!