ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul interimar al capitalei a numit mai mulți șefi în cadrul primăriei Chișinău

17:11 | 21.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Mai mulți șefi din cadrul primăriei capitalei au fost numiți ieri în funcție printr-o dispoziție semnată de edilul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, transmite MOLDPRES.

Potrivit Primăriei capitalei, este vorba de fostul comisar șef al poliției din Chișinău, Eugeniu Axentiev, care a fost numit în funcția de director al întreprinderii municipale ”Regia Autosalubritate” și de fostul șef al Direcției Investigații și Securitate Internă a Ministerului Afacerilor Interne, Vladimir Maiduc, care va conduce Direcția Administrativă a primăriei capitalei.

Noul conducător de la ”Regia Autosalubritate” a fost desemnat în funcţie pe o perioadă de doi ani. Potrivit Primăriei capitalei, fostul șef, Tudor Maniv, şi-a încetat activitatea în cadrul întreprinderii ”Regia Autosalubritate” în legătură cu expirarea contractului de management.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei, Vadim Brânzaniuc, a specificat că „până la numirea lui Vladimir Maiduc în funcția de șef al Direcției Administrative postul era vacant”.

Astăzi, Primăria capitalei a anunțat că directorul întreprinderii municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, Eliferii Haruţa, a depus cerere de demisie din funcţie. „Cererea a fost prezentată ieri, fiind invocate motive personale”, a spus Brânzaniuc.

Sursa citată a precizat că noul șef al „Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi” urmează a fi numit printr-o dispoziție a primarului interimar al capitalei, fără a fi organizat un concurs public.

Eliferii Haruţa s-a aflat la şefia întreprinderii „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” din iunie 2007.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18001400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!