ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activitatea echipelor vamale mobile va fi restructurată

15:36 | 28.02.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări la o decizie anterioară, potrivit cărora activitatea echipelor vamale mobile va fi restructurată în contextul reformei Serviciului Vamal, informează MOLDPRES.

Potrivit noii structuri, Centrul de coordonare din cadrul echipelor mobile a fost redenumit în Centrul de analiză şi coordonare, ca o subdiviziune cu statut de secţie din cadrul Direcţiei investigarea fraudelor vamale. Astfel, aceasta nu mai coordonează activitatea echipelor mobile pe întreg teritoriul vamal, ci are drept obiectiv colectarea, înregistrarea, prelucrarea şi generalizarea informaţiei cu privire la fraudele vamale.

Inspectorii echipelor mobile vor deține tehnică specială şi mijloace de comunicare, iar mijloacele de transport utilizate de către aceştia vor fi dotate cu sisteme de înregistrare video, cu indicarea în procesul-verbal că acestea au fost utilizate la efectuarea controlului vamal de către echipa mobilă. În varianta actuală, în procesul-verbal nu este prevăzut faptul că în cazul efectuării controlului, echipa mobilă a utilizat echipament foto sau video a mărfurilor, vehiculelor, locurilor de depozitare şi/sau comercializare a mărfurilor.

În Regulament a fost introdus un punct nou care stabileşte procedura de stocare, prelucrare şi distrugere a imaginilor video, respectându-se principiul protecţiei datelor cu caracter personal.

Procesele verbale de efectuare a controlului vamal de către echipele mobile urmează să fie calificate drept acte cu regim special, atribuindu-se numere de strictă evidenţă.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!