ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

13:08 | 02.03.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. 

Ministrul Justiției a avut o întrevedere cu un oficial de rang înalt din Lituania

Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a avut o întrevedere cu Valerijus Simulik, președintele Grupului pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova și Comitetul pentru Drepturile Omului din Parlamentul Lituaniei (Seimas). Ei au discutat despre susținerea oferită de Lituania în parcursul european al țării noastre.

În cadrul întâlnirii, oficialul lituanian a salutat adoptarea legii pentru modificarea Codului Audiovizualului, de Parlamentul nostru. El a menționat că noile modificări vor contribui semnificativ la interzicerea propagandei străine pe teritoriul Moldovei și va spori securitatea informațională în spațiul public.

De asemenea, subiect de discuție a constituit faptul că la finalul anului vor avea loc alegeri parlamentare în Moldova. Cei doi oficiali au subliniat că este esențial ca acestea să decurgă în mod transparent, să fie credibile, iar opțiunea de vot să și-o poată exprima atât cetățenii din țară, cât și cei din afara ei.

Menționăm că o delegație a Ministerului Justiției, condusă de Alexandru Tănase, efectuează o vizită de lucru de câteva zile în Lituania. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!