ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România susţine continuarea vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova

10:08 | 03.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. În Republica Moldova, în special în ultimii doi ani, a fost stabilitate politică şi o guvernare care produce rezultate. Ne dorim continuarea vectorului european de dezvoltare a R. Moldova. Declaraţiile au fost făcute la Chișinău de europarlamentarul Andi Cristea, președinte al Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova şi senatorul român Titus Corlățean în cadrul unei întrevederi cu liderul Partidului Democrat din Moldova Vlad Plahotniuc, comunică MOLDPRES.

În cursul discuțiilor, europarlamentarul Andi Cristea și-a exprimat încrederea că și după scrutinul parlamentar din toamnă, Republica Moldova va fi condusă de o guvernare pro-europeană.

“Ne dorim continuarea vectorului european de dezvoltare a Republicii Moldova. Puteţi să contaţi pe sprijinul nostru. Acum este esenţial ca seriozitatea de care Guvernul Filip a dat dovadă şi care a fost confirmată prin concluziile Consiliului adoptate la începutul acestei săptămâni să continue”, a menționat Cristea.

Totodată, europarlamentarul a salutat dialogul la nivel înalt, care a avut loc vineri, la Chișinău, și a încurajat colaborarea Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

Senatorul român, Titus Corlățean, a apreciat rezultatele guvernării și a menționat că “e important pentru noi să avem un partener proeuropean în continuare, inclusiv după alegerile legislative din toamna acestui an”.

„E un lucru bun faptul că în Republica Moldova, în special în ultimii doi ani, a fost stabilitate politică şi o guvernare care produce rezultate, o creştere economică consistentă cu o serie de reforme care au avansat şi care trebuie să continue”, a spus Corlăţean.

Şeful democraţilor a mulțumit, în numele PDM, pentru interesul constant al României față de Republica Moldova și pentru faptul că țara vecină își folosește poziția pentru a ajuta Moldova la Bruxelles. 

“Noi am simţit sprijinul şi suportul, umărul României atunci când ne-a fost cel mai greu. Asta nu se uită. Probabil că, în 2016, România era singura care mai credea în Moldova. E important pentru noi şi apreciem suportul pe care ni-l oferiți", a conchis Plahotniuc.

Vineri, 2 martie, la Chișinău a avut loc Conferința interparlamentară “Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente", organizată la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei în colaborare cu Consiliul Atlantic din SUA.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18001754

img18001754

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!