ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

16:43 | 07.03.2018 Categorie: Comunicate

Ministrul Chiril Gaburici, în vizită de lucru la Fabrica de confecții „Ionel”

Chişinău, 7 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins astăzi o vizită de lucru la Fabrica de confecții „Ionel”, unde s-a familiarizat cu activitatea întreprinderii, dar și cu procesul de confecționare a articolelor vestimentare.

În cadrul vizitei, directoarea Tamara Luchian a vorbit despre istoricul celei mai mari întreprinderi din industria ușoară a Republicii Moldova – fabrica „Ionel”, fondată în anul 1945. Aceasta a menționat că fabrica este un etalon al stilului vestimentar clasic atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Mai mult, își menține poziția de top pe piața internă și cea externă. 80% din producție este exportată peste hotarele țării. Pe piața internă fabrica de confecții a atins un loc de frunte în domeniul modei autohtone.

„Vă mulțumim pentru discuție și interesul manifestat față de fabrica „Ionel”. Deviza noastră este să facem un viitor frumos la noi acasă și asta ne reușește. Fabrica de confecții „Ionel” numără peste 700 de angajați și achită, anual, peste 23 de milioane de lei impozite statului” a menționat Tamara Luchian.

În cadrul vizitei, ministrul Chiril Gaburici a făcut un schimb de opinii cu angajații întreprinderii privind evoluțiile social-economice din țară, măsurile întreprinse de autorități, inclusiv Ministerul Economiei și Infrastructurii privind dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

„Guvernul întreprinde acțiuni concrete pentru modernizarea economiei țării. Ministerul Economiei și Infrastructurii depune toate eforturile pentru crearea condițiilor favorabile dezvoltării businessului, îmbunătățirii climatului investițional, atragerii investițiilor străine și, în mod special, excluderii economiei tenebre. Voi menționa câteva reforme realizate în domeniul economic, și anume reducerea numărului de acte permisive de la 416 la 151, reducerea numărului de instituții cu funcții de control de la aproape 70 la 13”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Cu prilejul sărbătorii de 8 martie, Chiril Gaburici a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajatele întreprinderii, urându-le sănătate, prosperitate, armonie în familie și mult succes în activitatea pe care o desfășoară.

Fabrica de confecții „Ionel” este una dintre cele mai vechi întreprinderi industriale din Republica Moldova, care produce și vinde haine de stil clasic sub trei brand-uri proprii: „Giovanni Primo” „Bella Prima” și „Ionel”. De asemenea, întreprinderea produce haine pentru brand-uri de succes, cum ar fi Gerry Weber, Villa Vasari Gold, Luisa Spagnioli, Ugo`s collection, Tommy Hilfiger, Hackett London, Sand Pink, David Scott, J.W. Sax, Pizza Roma, Patrizia Pepe, Hildebrand, J.W. Tabacchi, El Corte Engles, Oviesse, UPIM, Conbipel, Trussardi, E. Klein, Bickemberg.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!