ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O misiune caritabilă a oferit consultații medicale în câteva sate din UTA Gagauz-Yeri

11:37 | 11.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Un grup de medici din cadrul clinicii mobile a organizaţiei internaţionale „Armata Salvării” a organizat ieri o misiune caritabilă în satele Copceac şi Baurci din UTA Gagauz-Yeri. Localnicii au beneficiat de consultaţii medicale, medicamente şi echipament, transmite MOLDPRES.

Pacienţii din aceste localităţi au solicitat în mod special asistenţa cardiologului, pediatrului, oftalmologului, neuropatologului ş.a. Totodată, persoanele defavorizate au primit pachete cu medicamente de primă necesitate, colete alimentare, aparate pentru auz, cărucioare pentru invalizi etc.

Clinica mobilă a „Armatei Salvării” este condusă de Nicolai Caraman, originar din satul Cişmichioi din autonomia găgăuză, şi care aproape două decenii susţine acţiuni de binefacere.

„De această dată am venit cu zece specialişti şi am adus hrană pentru copii, scutece, medicamente şi  aparatele necesare. În octombrie vom reveni, deja cu medici din SUA”, a menţionat Nicolae Caraman, citat de gagauzinfo.md.

Potrivit conducătorului clinicii mobile, în ultimii ani medicii „Armatei Salvării” au vizitat peste 600 de sate din ţară. „Însă îmi produce o deosebită plăcere să vin în locurile natale”, a subliniat Nicolai Caraman.

„Armata Salvării” este una dintre cele mai mari organizaţii de caritate din lume, numărând la nivel mondial circa două milioane de membri. A fost lansată în 1865 de un cuplu din Marea Britanie, activând în prezent în 127 de ţări prin centre de reabilitare, clinici, spitale, cantine sociale, magazine de caritate, adăposturi pentru oamenii străzii etc. Dispune de o puternică capacitate de intervenţie în situaţii excepţionale (inundaţii, calamităţi, catastrofe).

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001926

img18001926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!