ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa Agarista din Anenii Noi a cucerit primul titlu de campioană națională la fotbal feminin în sală

08:36 | 12.03.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Formația Agarista (Anenii Noi) a devenit, în week-end, prima campioană națională la futsal feminin, transmite MOLDPRES.

Aceasta a obținut titlul suprem după ce a învins în meciul final, disputat la complexul de sporturi Alexia din capitală, echipa Narta Chișinău cu scorul 7-1. Locul trei a revenit formației ȘS 11-Real Succes Chișinău, care a învins în ultimul meci, cu scorul 7-2, echipa ȘS Anenii Noi.

Cea mai bună jucătoare a campionatului fost desemnată Ludmila Caraman (Agarista). Cel mai bun golgheter a devenit Alina Chirică (ŞS Anenii Noi) în vârstă de 14 ani. Ea a marcat 17 goluri. Doina Ciobanu de la echipa Narta a devenit marcatoarea primului și ultimului gol al campionatului.

La ceremonia de premiere au participat directorul selecționatelor specializate de Fotbal ale Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Alexandru Golban, membrul Comitetului Executiv FMF, Anatol Teslev, Secretarul general al Asociaţiei de Futsal din Moldova, Vladimir Colbasiuc. ”A fost un campionat relativ bun dacă ținem cont de faptul că s-a desfășurat în premieră. Sperăm că viitoarea ediție va deveni și mai interesantă, competitivă”, a declarat pentru agenție la finele turneului Vladimir Colbasiuc. ”Părerea mea este că orice început este dificil, că nivelul echipelor, valoarea lor este încă modestă”, a spus antrenorul Școlii din Măgdăcești (Criuleni) Vasile Dabija, recent decorat de FMF cu ”Ordinul de Merit”.

La prima ediție a campionatului au participat șase echipe.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18001929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!