ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Lozova va fi construit un Centru regional de afaceri

11:19 | 13.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 mar. /MOLDPRES/.  Un Centru regional de afaceri şi dezvoltare urmează a fi construit în satul Lozova, raionul Străşeni. Lucrările vor fi efectuate, conform unui contract de finanţare, semnat ieri la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), transmite MOLDPRES.

Proiectul va include 15 localități  din raioanele Călărași, Strășeni și Hâncești și va facilita dezvoltarea mai multor întreprinderi mici şi mijlocii (ÎMM) din Regiunea Centru. Se prevede ca acest proiect să răspundă nevoilor ÎMM-urilor în etapele de bază ale unei afaceri, cum ar fi inițierea și accesul pe piață.

Ca urmare a implementării proiectului, va fi renovat şi amenajat un sediu cu suprafața de 3100 metri pătraţi. Teritoriul va fi oferit agenţilor economici, afacerile cărora necesită spaţiu. De asemenea, aici urmează să fie organizate instruiri pentru antreprenorii începători.  

„Întreprinderile mici și mijlocii sunt instrumente esenţiale în dezvoltarea economiei rurale, iar noi sperăm să realizăm planurile propuse în cadrul proiectului, spre beneficiul fiecărei localităţi implicate”, a menţionat Viorel Jardan,  directorul ADR Centru. 

Centrul regional de afaceri va fi amplasat în blocurile aferente clădirii fostei case de cultură din Lozova și va dispune de  încăperi  pentru  businessul din localitățile partenere, oferind servicii de incubare a ÎMM din trei orașe și 12 sate, unde sunt înregistrați peste 800 de agenți economici.

Valoarea totală a proiectului este de 29,3 milioane de lei, mare parte din bani fiind asigurată din Fondul Național de Dezvoltare Regională. Proiectul urmează a fi implementat  timp de 32 de luni.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18001979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!