ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a luat act de demisia vicepreședintelui CSJ

13:49 | 16.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Legislativul a luat act astăzi de demisia lui Petru Ursache din funcția de judecător, vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) și președinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție din data de 10 aprilie 2018, comunică MOLDPRES.

Judecătorul va pleca din funcţie în baza unei cereri de demisie. Din anul 2007 Ursache a activat în calitate de judecător la CSJ, ulterior a fost numit în funcţia de vicepreședinte al CSJ.

După demisia magistratului, CSJ va anunţat concurs pentru suplinirea funcţiei de judecător. Candidaţii vor putea aplica pentru obţinerea postului, în termen de 20 de zile după publicarea anunţului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tot astăzi Parlamentul a luat act de demisia lui Mihai Poalelungi din funcţia de judecător şi preşedinte al Curții Supreme de Justiție. De astăzi magistratul va activa în calitate de judecător şi preşedinte al Curţii Constituţionale.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!