ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a semnat decretul de numire a noului ministru al Justiției

12:17 | 19.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul de numire în funcție a noului ministru al Justiției, Victoria Iftodi, relatează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, decretul a fost semnat în urma unei discuții cu Prim-ministrul Pavel Filip și Victoria Iftodi.

„Am vorbit despre necesitatea stringentă de realizare a reformelor reale în sectorul justiției. O cunosc personal, de foarte mult timp, pe doamna Iftodi. Cred că este una dintre puținele persoane, recomandate de majoritatea parlamentară, care ar corespunde criteriilor de integritate. Sper că aceasta va promova reformele necesare în justiție”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Decretul intră în vigoare la data semnării.

Victoria Iftodi a fost propusă în funcția de ministru al Justiției de către Partidul Democrat din Moldova, după ce fostul ministru, Alexandru Tănase, a demisionat.

Noul ministru al Justiției este născută la 13 ianuarie 1969 în satul Lalova, raionul Rezina, şi a absolvit facultatea de drept a Universităţii de Stat din Moldova. În perioada 2004-2006 a deţinut funcţia de ministru al Justiției şi reprezentant al Guvernului în relațiile cu Parlamentul și Curtea Constituțională. Ulterior a activat în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Republica Franceză și în Republica Algeriană şi din mai 2017 este judecător la Curtea Constituțională.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!