ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul de curse aeriene va creşte în perioada estivală 2018

16:17 | 19.03.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. În ultima duminică a lunii martie industria aviatică va trece la orarul de vară şi va demara sezonul operațional estival 2018. Anunţul a fost făcut de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova, care susţine că în vara curentă numărul de zboruri va fi majorat semnificativ, comunică MOLDPRES.

Directorul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, Radu Bezniuc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă de astăzi, prilejuită de trecerea la programul de vară, că în acest an se înregistrează un trend vizibil ascendent în ceea ce priveşte numărul curselor aeriene programate pentru sezonul de vară, fapt care evident va aduce un flux mult mai mare de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Conform sursei citate, în acest sezon va fi operat un număr record de zboruri spre și dinspre Moscova – până la 77 de zboruri pe săptămână. La fel, va crește considerabil numărul zborurilor spre București – de la 19 până la 30 de curse pe săptămână.

Spre Sankt-Petersburg vor fi operate 19 curse săptămânale, față de şapte în sezonul de iarnă. Destinația Kiev va fi operată, cel mai probabil, după luna iulie 2018, de două ori pe zi, ca urmare a liberalizării pieței cu Ucraina.

Şi pentru cursa spre Viena va fi mărită frecvenţa zborurilor, un număr mai mare de curse va fi efectuat şi spre Londra, Varşovia, Paris, Roma, Bologna și Dublin. Totodată, în sezonul de vară spre Antalya vor fi efectuate până la 32 de curse săptămânale.

Noutatea sezonului este dezvoltarea destinației Tel Aviv, urmare a semnării Acordului interguvernamental cu Israel. Datorită acestui fapt, o nouă cursă spre Tel Aviv va fi lansată din şase mai, cu o frecvență de două ori pe săptămână.

Și cursele Lowcost vor fi suplimentate. Mai multe companii vor opera zboruri spre Atena şi Frankfurt.

Potrivit conducerii Autorității Aeronautice Civile, operatorii naționali vin în sezonul estival 2018 cu noi destinaţii. Astfel vor fi lansate curse spre Ekaterinburg și Voronej.

“Majorarea semnificativă a numărului de zboruri programate de pe Aeroportul Internațional Chișinău în sezonul de vară, denotă faptul că piața avia din Moldova continuă să se dezvolte. Pe unele destinații vedem o concurență acerbă, ceea ce nemijlocit va implica și o luptă strânsă pentru pasageri. Ca urmare, și impactul va fi unul benefic pentru pasageri, care cu certitudine vor avea doar de profitat atât de varietatea orelor de decolare, cât și de ofertele de prețuri din partea operatorilor”, a opinat Bezniuc.

Conform rezultatelor anului 2017 prezentate de  Autoritatea Aeronautică Civilă al Republicii Moldova, companiile naţionale au transportat 1 640,4 mii pasageri, cu 44,6 % mai mult decât în 2016. De asemenea, în aceeaşi perioadă întreprinderile din domeniul aviaţiei civile au virat impozite la buget în sumă de peste 230 mln de lei.

În ultima duminică a lunii martie a fiecărui an, industria aviatică trece la orarul de vară care rămâne valabil până în ultima duminică a lunii octombrie.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002183

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!