ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorul atentatului din septembrie 2017 de la metroul londonez a fost condamnat la închisoare pe viaţă

17:59 | 23.03.2018 Categorie: Externe

Londra, 23 mar. /MOLDPRES/. Autorul atentatului comis la 15 septembrie 2017 în staţia de metrou londoneză Parsons Green, un solicitant de azil în vârstă de 18 ani, a fost condamnat vineri la închisoare pe viaţă, fără posibilitate de eliberare condiţionată timp de 34 de ani, informează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Pe 16 martie, tribunalul londonez Old Bailey a decis că iranianul Ahmed Hassan este vinovat pentru tentativă de omor.

La 15 septembrie 2017, la o oră de vârf a dimineţii, o bombă artizanală a explodat parţial într-o garnitură de metrou în staţia Parsons Green, provocând rănirea a 30 de persoane.

Atacul, revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, a fost cel de-al cincilea care a lovit Marea Britanie în interval de şase luni.

Dispozitivul artizanal conţinea cuie, nituri şi cuţite, precum şi câteva sute de grame de TATP (triperoxid de triacetonă), un exploziv instabil preferat de jihadişti.

Ahmed Hassan ''fabricase această bombă artizanală în scopul de a ucide fără discriminare cel mai mare număr de persoane posibil. Nu a fost decât o chestiune de şansă faptul că dispozitivul nu a funcţionat aşa cum prevăzuse el'', a explicat săptămâna trecută reprezentanta Parchetului, Sue Hemming. 

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!